Warning: The magic method Stockholm\Shortcodes\Lib\ShortcodeLoader::__wakeup() must have public visibility in /var/www/fs3/42/suryafi/public_html/wp-content/themes/surya/includes/shortcodes/lib/shortcode-loader.inc on line 27
Rentoudu ja anna aikaa itsellesi ayurveda-kasvohoidossa - Surya Ayurveda Hyvinvointikeskus
Rentoudu ja anna aikaa itsellesi ayurveda-kasvohoidossa - Surya Ayurveda Hyvinvointikeskus
16615
post-template-default,single,single-post,postid-16615,single-format-standard,theme-surya,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-4.6.1553774680,select-theme-ver-4.6,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Rentoudu ja anna aikaa itsellesi ayurveda-kasvohoidossa

Marraskuut tuppaavat olemaan vuoden kiireisintä aikaa. Edellisistä vuosista viisastuneena ajattelin selviäväni paremmalla organisoinnilla. Vaikka tilanne ei ole yhtä kaoottinen kuin viime vuonna, olen ollut ärtynyt, stressaantunut ja ahdistunut. Kylläpä, vain vata on ollut epätasapainossa, kun olen matkustellut palaverista toiseen. Kaipaan jo joululomia, Rishikeshiä ja ennen kaikkea perheen keskeistä aikaa.

Miniloma arjen keskellä

Koska joululomaan on vielä aikaa, varasin ajan ayurvediseen kasvohoitoon. Hoidolta kaipasin ennen kaikkea rentoutumista ja rauhoittumista kaiken kiireen keskellä. Olen käynyt Intian reissuilla aina ayurvedisissa hieronnoissa ja kasvohoidossa, siksi aina jännittää mennä ayurvedisiin hoitoihin Suomessa, koska vertailen näitä automaattisesti keskenään. Ihohoidossa olen less is more-linjalla ja uskonkin, että sisäinen hyvinvointi heijastuu iholla. Kauneusrutiinini eivät ole kovin kummoisia ja vatalle epäsäännöllinen rytmi näkyy myös ihonhoidossa. Välillä hoidan välillä en.

 

Tiedätkin jo, että Helsingissä toimimme Mandarin Span kanssa samoissa tiloissa, mutta harva tietää, että Mandrin spa tarjoaa myös ayurvedisia hoitoja. Mandarin Span perustaja Sini on pitkän linjan kosmetologi ja ayurvedahoitaja. Hän viettää pitkiä aikoja Sri Lankassa ayurveda-hoidoissa ja kouluttautuu matkoilla jatkuvasti, joten myös Sini tietää millaiset hoidot Intiassa ja Sri Lankassa.

Ayurveda-kasvohoito

Hoidon alussa sain valita mieleisen synergiaöljyn. Päädyin synergiaöljyn sijaan jasmiinin tuoksuiseen rentouttavaan öljyyn. Sini oli lämmittänyt hoitopedin ihanan lämpimäksi, sillä hän tiesi etukäteen, että palelen aina. Lämmin hoitopeti ja jasmiinin tuoksu; olin jo unohtanut kiireet.

 

Ayurvedinen kasvohoito ei alkanut kasvoista vaan yllätys yllätys jalkahoidolla. Jalkoja hierottiin öljyllä, lämpimillä kivillä ja käärittiin lämpimiin kääreisiin. Jalkapohjahieronta rentoutti koko kehon ja olin jo unten mailla ennen kuin varsinainen kasvohoito edes alkoi.

 

Hoidossa käytetään Lakshmi-luonnonkosmetiikkaa ja heillä onkin omat sarjansa (Vata, Pitta, Kapha) eri kehotyypeille. Tuotteet eivät hoida vain ihoa, vaan ne tarjoavat kokonaisvaltaisen hoitokokemuksen jossa yhdistyvät aromaterapia, hieronta, marmapisteiden käsittely ja hoidon tavoitteena onkin tasapainottaa kehotyyppiä pelkän ihonhoidon sijaan.

 

Ayurvedan hoitomenetelmähän on puhdista, hoida ja ylläpidä niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Hoidon aikana kasvot puhdistettiin puhdistusmaidolla ja puhdistus viimeisteltiin kasvovedellä. Hellä ruiskaunokki-puhdistusmaito normalisoi ja rauhoittaa ärtynyttä ihoa. Puhdistuksen jälkeen Sini kuori ihon hellävaraisesti lymfaattisesti pumpaten, jonka jälkeen iho viimeisteltiin vielä kertaalleen kasvovedellä. Kasvojen marmapisteitä (vrt.akupunktiopisteitä) painettiin jokaisen hoitovaiheen aikana. Hieronta, tuoksut ja lämminpeti saivatkin vaipumaan syvemmälle peiton alle ja halusin hoidon vain jatkuvan ikuisesti.

Lämpimät ölljyseerumi-pisarat tuntuvat kasvoilla jo yksistään taivaallisilla, mutta kun siihen yhdistetään vielä kasvojen, korvien, niskan ja decolteen-hieronta, pääset täydelliseen nirvanaan. Olin kuvitellut, että ihoni on tavanomaista kosteampi tänä talvena, mutta se imi kuitenkin kaiken seerumin kuin pesusieni. Ihollani käytettiin kuivan ihon seerumi, jossa on uskomaton sekoitus jojoban, seesamin ja leseiden eteerisiä öljyjä, ehkäisee ihon pintakuivuutta. Hoidossa jokaista kasvojen osaa hoidettiin todella tarkkaan. Korvia, silmiä ja erityisesti ns. kolmassilmä saivat erityistä huomiota. Silmän ympärykset hierottiin kristallikivillä. Kylmä kristallikivi poistikin silmäpusseja tehokkaasti.

Yksi parhaimmista hoidoistani

Jos vertailen hoitoa Intiassa saamiini ayurvedisiin kasvohoitoihin, tämä oli ehdottomasti rentouttavampi. Intiassa hoito tehdään kovalla puisella pöydällä ja ainakin itse olen kokenut sen epämiellyttävänä. Pehmeä ja vielä lämmitetty peti olivat luksusta, joita kaipaa kylminä marraskuisina päivinä. Kuten kirjoitin alussa olen saanut tutustua työni puolesta ayurvedaan todella laajasti ja olen käynyt erityisesti ayurvedisissa rentoutushoidoissa todella paljon. Mandarin Span ayurvedinen kasvohoito by Lakshmi on kuitenkin yksi parhaimmista hoidoista, joissa olen ollut ja kaiken lisäksi Helsingissä. Ehdottomasti varaan uuden hoidon, kun tarvitsen omaa aikaa, rentoutumista ja rauhoittumista seuraavan kerran.

Blogin lukijana saat 10% (norm. 98e) alennuksen koodilla MAKA, jos varaat aikasi 31.1.2019 mennessä. Voit tilata myös lahjakortin hoitoon, mikä on mainioin joululahja. Lue lisää Mandarin Span ayuredan hemmotteluhoidoista tästä.

http://mandarinspa.fi/hoidot/hemmottelua-ja-vartalohoitoja/vartalohoito/

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.