Warning: The magic method Stockholm\Shortcodes\Lib\ShortcodeLoader::__wakeup() must have public visibility in /var/www/fs3/42/suryafi/public_html/wp-content/themes/surya/includes/shortcodes/lib/shortcode-loader.inc on line 27
ayurveda-kokemus
ayurveda-kokemus
16105
post-template-default,single,single-post,postid-16105,single-format-standard,theme-surya,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-4.6.1553774680,select-theme-ver-4.6,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Ayurveda-kokemus: Mikon tarina

Useista tutkimuksista huolimatta lääkäri ei löytänyt syytä vatsaoireisiin. Alkoi tuntua, että nyt kaivataan muutosta, kun rytmihäiriökin alkoi vaivaa enemmän.

Oli talvi 2014, olin runsaasti lihaa syövä, kasviksia välttelevä perinteinen suomalainen mies. Kulutin runsaasti pikaruokaa ja huomattavia määriä hiilihappo pitoisia juomia. Kärsin vatsavaivoista, oudoista ja välillä todella kovistakin kivuista. Puhdas ruoka oli alkanut kiinnostaa ja etsin vastauksia vaivoihin. Lääkärillä olin käynyt useaan otteeseen vatsavaivojen takia ja välillä jouduin kovien kipujen takia jäämään pois töistä. Useista tutkimuksista huolimatta lääkäri ei löytänyt syytä vatsaoireisiin. Alkoi tuntua, että nyt kaivataan muutosta, kun rytmihäiriökin alkoi vaivaa enemmän. Myös uni tuntui maistuvan vaan enemmän ja enemmän, nukuin jopa 15 tuntia yössä viikonloppuisin. Silti olin aina väsynyt. Aloin kiinnostua superfoodeista ja etsin niistä piristystä arkeen. Vuosi vaihtui ja tuntui, että olen valmis muutamaan ruokailu tottumuksiani terveellisemmäksi muutenkin, kun vain superfoodien merkeissä.

Olen innokas tutkimaan uusia asioita ja törmäsinkin netissä ayurvedaan. Olin ayurvedasta kuullut jo muutama vuosi sitten ja nyt se alkoi toden teolla kiinnostamaan.

Ilokseni sain huomata, että myös Suomessa on mahdollista päästä ayurveda-konsultaatioon. Varasin ajan ja jäin odottamaan tapaamista innolla. Paremman puoliskoni kanssa yhdessä menimme konsultaatioon ja se yllätti meidät molemmat, upea kokemus jo itsessään.  Sain vastauksia jo kauan pohtimiini kysymyksiin. Sallittuja ruoka-aineita listalta ihmetellessäni huomasin, että terveellisempi syömiseni ei välttämättä ollut tehnyt minulle kovin hyvää. Olen pitta ja happamat kasvikset kuuluvat vältettäviin. Tuntui aluksi aivan mahdottomalta, että tulisi suosia kasvisruokavaliota. Ei onnistu, ajattelin.

Kaikesta huolimatta päätin, että miksi en kokeilisi

Kaikesta huolimatta päätin, että miksi en kokeilisi, kuitenkin kana ja kala olivat listalla, jos lihaa haluaa syödä. Päätin kuitenkin kokeilla painottaa kasvisten määrää ruokavaliossa ja syödä kalaa aina välillä. Muutamia päiviä kului ja olo oli kamala, itselleni se ei ollut mitenkään ihmeellistä, koska en aikaisemminkaan ollut voinut hyvin, jatkoin rohkeasti eteenpäin. Päiviä kului ja aloin huomata, että vireystilani parani, uni alkoi riittää ja heräsin huomattavasti normaalia aikaisemmin. Olo kohentui muutenkin ja yllätyksenä vatsan kivut alkoivat lieventyä, ja närästys oli hävinnyt kokonaan. Ajatukset raksuttivat, että kyllä tässä jotain perää on. Lihaa teki välillä mieli, mutta suureksi ihmetyksekseni, en sitä enää kaivannut. Päätin, että jos kovin mieli tekee, sitten syön, eihän minulta mitään ole kielletty, ohjeistettu vain välttämään. Muutaman viikon jälkeen lihaa tekikin mieli ja innokkaasti sitä söinkin, heti ruokailun jälkeen huomasin, että olo ei ollut kovin hyvä, närästi ja vatsassa ei tuntunut kovin hyvältä. Päivällisellä palasin kasvisruuan pariin ja vatsa kiitti.

Tuli työterveystarkastuksen aika ja pyydettiin astumaan vaa’alle, hoitaja kommentoi heti, että oletpas sinä laihtunut viime kerrasta. Ihmetys iski, en ollut edes huomannut, kun paino oli pudonnut reilusta sadasta kilosta 93 kiloon. En ollut tehnyt muuta, kun syönyt ajattelin ja vielä hyvänmakuista ruokaakin.

Tuli työterveystarkastuksen aika ja pyydettiin astumaan vaa’alle, hoitaja kommentoi heti, että oletpas sinä laihtunut viime kerrasta. Ihmetys iski, en ollut edes huomannut, kun paino oli pudonnut reilusta sadasta kilosta 93 kiloon. En ollut tehnyt muuta, kun syönyt ajattelin ja vielä hyvänmakuista ruokaakin. Tämä olikin iloinen yllätys. Aikaa kului ja paino jatkoi tippumistaan, samalla kun aikaisemmat oireetkin alkoivat hävitä, jopa rytmihäiriö!

Painon putoaminen pysähtyi 83 kiloon  ja läheiset kommentoivat joka kerta nähdessään, että oletpa laihtunut paljon, mitä olet tehnyt?
Syönyt hyvin, vastasin.
Mitä? oli kysymys ja sitten alkoi kova selittely mitä on ayurveda, tämä ihmeellinen uusi elämäntapani.
Tunsin kovaa kiitollisuutta, että minut oli ohjattu kohti parempaa elämää.

Viisitoista vuotta olen syönyt masennuslääkkeitä ja ensimmäisen kerran nyt tuntui siltä, että nämä pillerit on aivan turhia

Viisitoista vuotta olen syönyt masennuslääkkeitä ja ensimmäisen kerran nyt tuntui siltä, että nämä pillerit on aivan turhia, päätin lopettaa ja varasin ajan lääkäriin. Pikkuhiljaa pudotin annostani ja lopulta jätin lääkkeet pois kokonaan, tuntui että ne vain haittasivat hyvinvointiani. Konsultoin asiasta myös tohtori Sharmaa joka ohjeisti minulle muutamia ayurvedisiä yrttejä tueksi lääkkeiden lopetukseen. Yrtit toimivat upeasti. Ajatukset kirkastuvat edelleen, vaikka lääkkeiden vieroitusoireet tuntuivatkin hirvittäviltä, nyt vasta huomasin kuinka paljon pahaa ne olivat tehneet.

Ilokseni oireet ajan kanssa hävisivät ja olin onnellisempi kuin vuosiin, ei enää lääkkeitä, ruoka on lääkkeemme, eikä muuta todellakaan tarvita. Ruoka voi olla myös myrkky joka hitaasti, mutta varmasti tuhoaa kehoamme. Nyt sen vasta huomaa miten tietyt ruuat kehooni vaikuttaa. Ymmärsin, että tämä ei ole mikään dieetti vain elämäntapa, joka omalla kohdallani tulee jatkumaan. Huonoa oloa en enää takaisin kaipaa.

Toivo elää, että useampi ihminen astuisi pois mukavuusalueeltaan ja antaisi paremmalle elämälle mahdollisuuden, heti kun siihen vain itse on valmis, muuta se ei vaadi. Ayurveda voi olla elämäsi tie, jota et tule koskaan tuntemaan, ellet kokeile. Jos minä pystyin siihen niin pystyt sinäkin.

Kiitos tuhannesti ohjauksesta hyvään oloon Surya Ayurveda.

Mikko

Lue lisää ayurveda-konsultaatiosta ja varaa aikasi tästä linkistä.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.