fbpx
Ayurveda-kokemus: Paulan tarina - Surya Ayurveda Hyvinvointikeskus
16421
post-template-default,single,single-post,postid-16421,single-format-standard,theme-surya,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-4.6.1553774680,select-theme-ver-4.6,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Ayurveda-kokemus: Paulan tarina

Ayruveda-kokemus: Paulan tarina

Julkaisemme aina silloin tällöin asiakkaidemme kokemuksia ja kuulumisia ayurveda-konsultaation jälkeen. Tässä kirjoituksessa Paula (nimi muutettu) kertoo miten hän päätyi ayurveda-konsultaatioon ja miten se on muuttanut häntä.

Vaihtoehtona lääkitys tai muutos elämäntapoihin

Astmani alkoi olla niin pahana, etten enää pystynyt kävelemään portaita tai ylämäkeä ilman hengästymistä tai pelkoa rasitusastmakohtauksesta. Lisäksi viimeisen kymmenen vuoden aikana olen sairastanut keuhkoputkentulehdukseen 1-3 kertaa vuodessa, jota aina hoidettiin antibiootti- ja kortisolikuurille normaalin keuhkolääkkeen ja aamuin illoin otettavien kortisolisuihkeiden (sekä nenään että keuhkoihin) lisäksi. Lisäksi olin käynyt kahdessa nenäpolyyppileikkauksessa tukkoisen nenän vuoksi ja 3. leikkaus oli uhkaamassa vasemman sieraimen ollessa tukkoinen.

 

Vaihtoehtona oli joko aloittaa verenpainelääkettä tai tehdä radikaali muutos elämäntapoihin.

Pikkuhiljaa paino ja kuumuus lisääntyivät ja verenpaine oli alkanut nousta hälyttäviin lukemiin. Vaihtoehtona oli joko aloittaa verenpainelääkettä tai tehdä radikaali muutos elämäntapoihin. Myös stressi vaivasi ja oli jatkuvasti kuuma olo. Söin ns.” terveellisesti” ja yritin liikkua päivittäin noin tunnin päivässä. Pyrin syömään kasvisvoittoisesti vain yhden lämpimän ruoan päivässä ja välipalana leipää kalorimäärillä, millä pitäisi pikemminkin laihtua kuin lihoa, mutta paino jatkoi nousuaan.

Painoni laski, vaikka söin enemmän.

Kävin seitsemän kuukautta sitten Suryan Ayurveda Hyvinvointikeskuksessa vastaanotolla ja aloin noudattaa saamiani ohjeita. Huomasin eron olossani melkein välittömästi: jo 2-3 päivän päästä “kuuma” olo oli alkanut helpottaa. Verenpaine oli alkanut normalisoitua, missä se onkin pysynyt siitä lähtien (tosin uhkasi mennä liian alas, kun poistin kokonaan suolan, mutta maltillinen suolan lisääminen normalisoi tilanteen). Nyt seitsemän kuukauden päästä kiloja on lähtenyt yhteensä 15 kg saamillani ohjeilla syömällä kaurapuuroa aamulla ja kaksi lämmintä ateriaa päivässä.

Tällä hetkellä astmalääkityksekseni riittää ainoastaan aamuiset kortisolisuihkeet ja olen pystynyt luopumaan keuhkolääkkeestä, vaikka näin keväisin olen yleensä joutunut lisäämään sitä. Nyt riittää, että nautin tulsi-teetä hieman enemmän. Lokakuun jälkeen en ole sairastunut enää keuhkoputkentulehdukseen, vaikka olenkin sairastanut pari kertaa flunssan, jolloin yleensä jälkiseurauksena aikaisemmin on ollut keuhkoputkentulehdus. Lisäksi hengästyminen noustessa portaita tai ylämäkeä on poistunut, samoin rasitusastmakohtauksen pelko. Kävelylenkille lähtö on nyt mieluisampaa ja helpompaa, tästä johtuen kävelylenkit ovat myös pidentyneet luonnostaan.

on the way

Tunnen itseni energisemmäksi. Olen saanut paljon enemmän aikaiseksi asioita, vaikka nykyisin teenkin vain yhtä asiaa kerrallaan. Myös sellaisia asioita on tullut tehtyä, joita en ole saanut tehtyä viimeiseen viiteen vuoteen. Myös “terve” itsekkyys on lisääntynyt. Välillä annan aikaa myös itselle enkä aina vain muille. Tämä on helpottanut stressiä.

Opin kuuntelemaan itseäni

Jatkan edelleen ohjeiden noudattamista.  Nyt tunnistan heti, kun syön väärin, jolloin tulee tarve palata “oikeaan” ravintoon mahdollisimman pian ja olo paranee heti, kun olen tehnyt näin. Välillä tosin on “puhdistusoireita”, jolloin välillä on raskas olo, mutta muutaman päivän päästä olo on kohentunut ja tuntuu entistä energisemmältä ja “kirkkaammalta”.

Kun näimme viime kerran, kerroin lihasten “jäykkyydestä” ja kosketusarkuudesta ja kerroit, että se johtuu puhdistumisreaktiosta. Näin tosiaan oli – yhden yön aikana kipu poistui. Lisäksi nestekertymä poistui eli paino tippui 3-4 kiloa ja väsymys poistui. Olo on nyt energinen ja hyvä.

Sydämelliset kiitokset kaikista neuvoista! Nähdään taas elokuussa kontrollikäynnillä!

hope

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.