Warning: The magic method Stockholm\Shortcodes\Lib\ShortcodeLoader::__wakeup() must have public visibility in /var/www/fs3/42/suryafi/public_html/wp-content/themes/surya/includes/shortcodes/lib/shortcode-loader.inc on line 27
Minnan tarina: uusi alku elämälleni
Minnan tarina: uusi alku elämälleni
16131
post-template-default,single,single-post,postid-16131,single-format-standard,theme-surya,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-4.6.1553774680,select-theme-ver-4.6,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Minnan tarina: Uusi alku elämälleni

 

Minna Ulmanen iso

Vuosi sitten huhtikuussa olin todella kipeä; pala ruokatorvessa, närästys ja kipu tuntuivat selän puolella saakka. Ruoansulatus temppuili, olin yliherkkä monille ruoka-aineille toista vuotta jatkuneen ylikuntotilan seurauksena… Niveliä särki mm. tomaatin syönnin jälkeen kerran niin, että ainoastaan sauna ja vahvat särkylääkkeet auttoivat. Sain joistain ruoista sellaisia oireita, kuin olisin ollut myrkytetty ja oireet saattoivat kestää päivän tai kaksi. Luulin välillä olevani hullu ja keksiväni kaiken. Aloin suorastaan pelätä syömistä, en uskaltanut syödä mm. ravintolassa ollenkaan. Olin jättänyt aiemmin jo kaikki viljat sekä maitotuotteet, hiivan ja sokerin sekä mausteista suurimman osan ja lisäaineet pois, silti olin kipeä aina vaan. Myös kovatempoisen liikunnan olin jättänyt pois jo aiemmin, sillä kehoni oli todella loppu kaikin puolin. Joogasta sain apua ja rauhallista sekä tasapainoisempaa oloa.

Mieliala heitteli; olin surullinen, itkuinen enkä nauttinut oikein mistään ja koin siitä huonoa omaatuntoa. Yritin nauttia elämästäni, mutten vaan jaksanut oikein mitään. Peitin sen ulkopuolisilta ja sisälläni tuntui todella yksinäiseltä ja vielä surullisemmalta. Sain myös ajoittain raivonpuuskia ja inhosin sitä, sillä enhän ollut oikeasti tällainen! Olin aiemmin iloinen ja aina positiivinen. Keho oli ollut hyvin kuiva kauan; hiukset kuivuivat ja muuttuivat latvoista niin haperoiksi, että leikkasin ne lyhyemmiksi, kädet kuivuivat ja sormet ja varpaat olivat jääkylmät. Käytin ruoansulatusentsyymejä, joiden avulla pystyin syömään jonkin verran ilman närästystä. Käytin myös paljon vitamiineja. Lopulta löysin artikkelin Suryasta Me Naiset-lehdestä ja ajattelin, että haluaisin kokeilla, josko Ayurveda auttaisi. Samaan aikaan aloitin myös joogaopettajakoulutuksen, sillä koin joogan niin isona apua selvitä päivästä toiseen. Se sai minut nauttimaan edes hetkittäin kehostani ja tuntemaan hyvää oloa, niinpä halusin oppia lisää.

Kävin Pardamanin juttusilla ja hän oli ihanan rauhallinen, kuunteli ja kyseli oireistani. Tai itseasiassa nimesi ne ilman, että minun tarvitsi niitä luetella. Olen kehotyypiltäni vata-pitta ; pitta oli 65% koholla ja vata 35%. Lähdimme hoitamaan ensin kohonnutta tultani, pittaa, ruokavaliolla, joka sopi pittakehotyypille. Olin suorastaan kauhuissani kun minulle suositeltiin paljon viljoja; kauraa, vehnää… sekä illalla lämmintä maitoa kardemumman, kurkuman ja fenkolin kera. Olin viimeksi vuosi sitten käyttänyt viljoja, saatikka maitoa! Kaikki happamat tuotteet piti jättää pois, kuten marjat ja sitrushedelmät. Minulle sopivia olivat mm. makeat maut. Rohkaisin itseni kokeilemaan. Aloitin heti 100% pitta-ruokavaliolla ja ensimmäiset 3vkoa kärsin kovista puhdistusoireista. Lopetin myös kaikki entsyymit yms. kuin seinään. N.kk kuluttua aloituksesta vointini muuttui huomattavasti! Aloin saada energiaa, kaikki maistui hyvältä! Vehnästä ja kaurasta, ihanista puuroista, tuli suurta herkkuani. Olin niin onnellinen, että olisin voinut jokaisen puurolautasen äärellä itkeä, niin ikävä minulla oli sitä herkkua ollut, tavallista ruokaa!

 

Kuukausi kuukaudelta vointini koheni ja aloin saada elämäni takaisin. Tunsin, kuinka taas ravinteet imeytyivät. Opin kuuntelemaan kehoani ja aloin luontaisesti kaipaamaan sille oikeanlaista ravintoa. Kesällä nautin uusista perunoista, tuoreista, kotimaisista kasviksista. Syksyä kohden mieleni teki enemmän vata-ruokaa: keittoja, patoja, pitkään haudutettuja ruokia ja mausteita. Lihan syöntikin loppui itsestään, ainoastaan kala ja kasvisruoka jäi. Matkan varrella muutuin omaksi, positiiviseksi itsekseni. sain energiaa, intoa ja luovuutta. Valmistuin joogaopettajaksi, aloitin oman yrityksen. Minusta tuli taas onnellinen. Nyt kun katson aikaa taaksepäin, arvostan jokaista hetkeä matkan varrella. Arvostan elämää ja tunnen kiitollisuutta siitä, että sain elämäni takaisin, uuden mahdollisuuden. Tiedän myös paikkani ja tehtäväni tässä elämässä. Perustin juuri oman joogapaikan ja aloitin tekemään Shiatsu-hoitoja. Koen,että haluan antaa ihmisille hyvää oloa ja auttaa heitä nyt vuorostani hoitamalla sekä joogan avulla. Arvostan elämää eri tavalla ja olenkin oppinut ayurvedan merkityksen; tieto elämästä , kaiken yhteydestä. Tavasta elää ja olla. Kunniottaa elämää ja Universumia… Ja onhan sekin ihanaa kun ei tarvitse enää pelätä, mitä voi syödä jne. Kehoni on tasapainossa nyt ja sietää hyvin myös jonkin verran ei suositeltavia ruoka-aineita . Tahdon kiittää lämpimästi Surya Ayurvedaa avusta löytää polkuni. Suosittelen ehdottomasti käymään Pardamanin juttusilla minkä tahansa ongelman kanssa. Itse säännöllisesti aion käydä. Täysin terve ja ilman minkäänlaisia lääkkeitä olen ollut nyt 12kk. Namaste ja hyvää kevättä !

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.